Penunduk Gunung ramuan cenuai di Gunung LedangPokok Penunduk Merah Gunong ini sangat berkhasiat untuk menolak syaitan.Di kalangan kayu penunduk pokok ini lah yang TERBAIK SEKALI.

Kekerasan kayu sangat keras dan liat.Jika sebesar jari tangan kita,di potong dari induk nya,dan selepas 3 hari…anda jangan bermimpi nak mematah nya mengguna kan tangan anda..kecuali lah anda memang HULK HOGAN.Kayu hanya bolih di potong pakai parang pada waktu basah !!kalau sudah kering,saya pakai JIGSAW,mata potong logam !!!.

Selain dari itu kulit nya sangat baik untuk mengubati penyakit kronik.Daun nya juga berkhasiat untuk mengubati darah tinggi,kencing manis dan membuang toksid dalam badan.Fungsi pokok ini hampir menyamai khasiat Pokok Raja Kayu Putih.Sebelum ada Raja kayu Putih,saya mengguna kan unsur khasiat dari pokok ini.

SEBAB ITU LAH DIA ADALAH POKOK LARANGAN.JIKA ANDA TEBANG ATAU AMBIL…NAMA ANDA BLACK LIST DISEMUA TEMPAT TAMAN NEGARA MALAYSIA.Setahu pokok ini ada tumboh di pergunungan Pahang…kerana saya dapat dari hutan Pahang. Keselurohan pokok ini tiada beracun,buah nya bolih di akan,kulit,kayu,dahan dan daun bolih direbus untuk minuman herba. – INFO TOK SYEIKH

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s